Veel gestelde vragen

Heartgallery is helemaal nieuw. Ongetwijfeld zijn er vragen waarop we daarom nog geen antwoord hebben. We hebben ons best gedaan wel alvast zoveel mogelijk vragen te bedenken en te beantwoorden.

Over heartgallery


 • Vraag: Hoe werkt heartgallery?

  Antwoord: Bij heartgallery huur je een exclusief kunstwerk voor een vast bedrag per maand voor bij jou aan de muur. En nog mooier: met het huren van een werk, steun je tegelijkertijd Aidsfonds in de strijd tegen aids.


 • Vraag: Hoe steun ik Aidsfonds met heartgallery?

  Antwoord: Jouw maandelijkse bijdrage waarmee je een kunstwerk huurt gaat in zijn geheel naar Aidsfonds. Van het maandbedrag van € 25 euro gaat € 15 euro direct naar de aidsbestrijding. Met de rest dekken we de productiekosten van het kunstwerk en het promoten en onderhouden van heartgallery. Er is geen winstoogmerk. De kunstwerken zijn belangeloos beschikbaar gesteld door de kunstenaars.


 • Vraag: Hoe werkt de huurperiode?

  Antwoord: Je huurt een kunstwerk voor minimaal een jaar. De huurperiode loopt zolang je zelf wenst. Het is mogelijk om na een huurperiode het werk te kopen of om te wisselen. Neem voor meer informatie hierover gerust contact met ons op.


 • Vraag: Is de heartgallery enkel voor particulieren of kan ik ook als bedrijf kunst huren?

  Antwoord: Uiteraard kun je als bedrijf ook kunst huren. Mail ons voor de mogelijkheden: heartgallery@aidsfonds.nl.


 • Vraag: Kan ik het kunstwerk ook kopen?

  Antwoord: Jazeker. Voor elk kunstwerk hebben we een waarde met de kunstenaar vastgesteld. Als je na een aantal jaar het werk wilt kopen dan betaal je dat bedrag met aftrek van de helft van de maandelijkse bijdrages die je voor de huur hebt betaald. Zo spaar je dus ook voor het geval je een werk later wilt kopen.

  Rekenvoorbeeld: Stel dat je na 3 jaar het werk aan de muur wilt kopen dan heb je 36 maanden x € 12,50, oftewel € 450 ‘gespaard’. Als de waarde van het werk op € 1000 is vastgesteld, moet je dan nog € 550 bijbetalen om het werk te kopen.


 • Vraag: Kan ik mijn kunstwerk ook omwisselen?

  Antwoord: Wil je je huidige huurwerk omwisselen voor ander werk. Dat kan, na een huurperiode van een jaar en mits op voorraad. We rekenen hiervoor een onkostenvergoeding. Mail of bel even met heartgallery dan kijken we naar de mogelijkheden.


 • Vraag: Hebben alle werken dezelfde waarde en huurprijs?

  Antwoord: Enkel de maandelijkse huurprijs van de werken is even hoog. Het verschil in waarde komt tot uiting in het restbedrag dat je na de huurperiode moet betalen als je het werk wil overnemen. Bij een duurder werk is het restbedrag dus hoger, maar het maandbedrag gelijk. Dit doen we om alle werken voor iedereen even bereikbaar te houden.


 • Vraag: Wat zijn mijn verantwoordelijkheden met het kunstwerk?

  Antwoord: Zolang je een kunstwerk huurt ben je verantwoordelijk voor een zorgvuldige behandeling ervan. Dit betekent onder andere dat je het werk niet in de directe nabijheid van een warmtebron of in de buurt van een vochtige plaats ophangt of bewaart. En dat je het kunstwerk tegen direct zonlicht beschermt. Zodat je het werk in nette staat terug kan geven als je de huur beeindigd. Alles binnen het redelijke. Verder mag je het werk uiteraard niet reproduceren of voor commerciele doelen inzetten. Neem contact met ons op als je vragen hierover hebt.


 • Vraag: Kan ik zelf ook werk beschikbaar stellen voor de heartgallery?

  Antwoord: We streven er naar om regelmatig nieuw werk en nieuwe kunstenaars aan de heartgallery te verbinden. Wil je meer weten? Stuur een bericht naar heartgallery@aidsfonds.nl.


 • Vraag: Hoe kan ik contact opnemen met heartgallery?

  Antwoord: Je kunt ons tijdens kantooruren bereiken via heartgallery@aidsfonds.nl of 020-3446382.


 • Vraag: Waar vind ik de algemene voorwaarden?

  Antwoord: Je kunt de algemene voorwaarden hier vinden.


Over de kunstwerken


 • Vraag: Wie doen er mee aan de heartgallery?

  Antwoord: Heartgallery zou niet kunnen bestaan zonder de belangeloze inzet van onze bekende fotografen. Bij heartgallery is werk te huur van Cornelie Tollens, Paul Bellaart, Micky Hoogendijk, Ruben Timman,  Marjolein van der Klaauw, Martijn van de Griendt, Sacha de Boer, Frederique Peckelsen en Marc de Groot. Houd de website en onze social media in de gaten, we voegen regelmatig nieuw werk toe.


 • Vraag: Betaalt Aidsfonds voor de kunstwerken?

  Antwoord: De kunstwerken zijn belangeloos en exclusief voor heartgallery van Aidsfonds beschikbaar gesteld door de deelnemende kunstenaars.


 • Vraag: Is een kunstwerk verkrijgbaar in verschillende formaten?

  Antwoord: Per kunstwerk verschilt het formaat, de drukwijze en hoe het werk is ingelijst. Iedere kunstenaar heeft hier zijn of haar eigen wens in aangegeven. Je krijgt dus echt een uniek stuk aan de muur zoals de kunstenaar het zelf voor ogen heeft.


 • Vraag: Is de kunst ergens te zien?

  Antwoord: De kunstwerken zijn momenteel enkel via de website te huur. Dit blijft ook zo, maar na Covid-19 zullen we kijken naar de mogelijkheid tot een tentoonstelling of pop up store.


 • Vraag: Ontvang ik een bewijs van echtheid.

  Antwoord: Ieder werk heeft een eigen certificaat voorzien van een specifieke nummering van het werk. Dit certificaat bestaat uit twee delen, 1 op het kunstwerk en 1 deel los. Tijdens de huurperiode heb je alleen het certificaat op de achterkant van je werk. Wanneer je besluit het kunstwerk te kopen (mogelijk na 1 jaar huren) krijg je ook het certificaat op papier.


 • Vraag: Is er een wachtlijst indien een kunstwerk al helemaal uitverkocht is.

  Antwoord: We kunnen je altijd op een wachtlijst zetten, maar kunnen helaas niet voorspellen wanneer en of het werk weer vrijkomt. Meld je aan bij heartgallery@aidsfonds.nl om op de wachtlijst geplaatst te worden. We kunnen je ook op de hoogte houden van nieuwe werken, wie weet sluit dit aan bij je wensen en smaak.


 • Vraag: Hebben de mensen op de foto hiv?

  Antwoord: De kunstwerken zijn voor heartgallery geselecteerd door de kunstenaars zelf. Wij weten niet of hier mensen tussen zitten die leven met hiv.


 • Vraag: Wat gebeurt er als een kunstwerk bij mij thuis beschadigd raakt of bij diefstal?

  Antwoord: Als huurder ben je verantwoordelijk voor het goed behandelen van het kunstwerk. Mocht er onverhoopt iets misgaan neem dan contact op met heartgallery.

  heartgallery zorgt altijd voor herstel- en andere werkzaamheden (bijvoorbeeld het wisselen van de lijst). Ook bij diefstal geldt, meld het direct bij heartgallery via heartgallery@aidsfonds.nl of 020-344 63 82 (tijdens kantooruren).


Over bestellen & levering


 • Vraag: Hoe kan ik een kunstwerk bestellen?

  Antwoord: Laat je verrassen door exclusieve aanbod van heartgallery. Selecteer het kunstwerk van je keuze en klik op de blauwe button – bestellen. Volg de stappen op het bestelformulier. Je ontvangt na bestelling een bevestiging per mail. Kom je er niet uit? Mail of bel ons en we helpen je graag verder.


 • Vraag: Kan ik meerdere kunstwerken huren?

  Antwoord: Jazeker! Leuk als je geïnteresseerd ben in meerder werken. Wel is het zo dat je per werk het bestelproces door moet lopen. Een beetje omslachtig misschien, maar hierdoor houden we de ontwikkelkosten van de site zo laag mogelijk.


 • Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik het kunstwerk ontvang?

  Antwoord: Na je bestelling gaan we direct voor je aan de slag. Het werk wordt na bestelling geproduceerd en ingelijst. We verwachten dat het werk binnen 4 weken verzendklaar is. Je ontvangt hierover bericht per mail.

  Elk kunstwerk verdient een eigen behandeling. Dit betekent dat het kunstwerk zorgvuldig en exclusief voor jou wordt ingelijst, voorzien van een certificaat van echtheid en handtekening.


 • Vraag: Hoe wordt het kunstwerk verstuurd?

  Antwoord: De kunstwerken worden ingepakt in speciale verpakking om kunst te vervoeren. De levering wordt uitgevoerd door onze koerier.


 • Vraag: Is het inclusief verzendkosten?

  Antwoord: De verzendkosten zitten verrekend in de huurprijs. Er worden geen extra verzendkosten berekend.


 • Vraag: Wat als het kunstwerk toch niet is wat ik had verwacht? Kan ik nog ruilen?

  Antwoord: Het Wettelijke herroepingsrecht geldt uiteraard ook voor onze afspraken over verhuur van het kunstwerk, daarom kunt je binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden onze afspraken annuleren. heartgallery komt dan het kunstwerk weer ophalen in de originele verpakking en betaalt je binnen 14 dagen daarna de betaalde huur terug. Het omwisselen van een kunstwerk behoort ook tot de mogelijkheid. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Over Aidsfonds


 • Vraag: Wat doet Aidsfonds met mijn maandelijkse bijdrage?

  Antwoord: Met jouw donatie zorg je:

  • Dat iederéén levensreddende medicijnen krijgt.
  • Dat zoveel mogelijk mensen worden getest op hiv.
  • Dat gezinnen die zonder medicijnen en eten zitten Corona-noodhulp krijgen.
  • Voor goede voorlichting over hiv en aids.
  • Dat medicijnen betaalbaar blijven en beschikbaar worden voor iedereen.

  •          Dat onderzoekers kunnen werken aan een middel om hiv te genezen.


 • Vraag: Kan ik ook meedoen als ik al donateur van Aidsfonds ben?

  Antwoord: Wat fijn dat je al donateur van Aidsfonds bent! Uiteraard kan je als donateur ook meedoen aan heartgallery. Laat ons dan weten of je dit naast je lopende donateurschap wilt doen of in plaats van.


Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie