Terug Volgende

Tinnitus

Jelle Rietveld
Formaat
60 x 45 cm
Extra
Inktjet print op 4mm dibond en 4mm plexiglas
Inclusief
Je steun aan Aidsfonds

Totale kosten € 25 per maand

Informatie kunstwerk

“Emoties, gedachten en prikkels uit het dagelijks leven zijn de essentie van mijn werk. Deze maak ik met mijn fotografie abstract. Waardoor de gedachte, het gevoel, een idee naar voren komen, maar het beeld aanvankelijk vervreemdt, tot nadenken stemt, je naar binnen laat keren, in ieder geval vraagt om steeds opnieuw bekeken te worden. Ik bouw kleine installaties van diverse materialen. En componeer daarbij met kleur, structuur, lijnen, licht en schaduw, om de kern van de emoties en prikkels te verbeelden. Pas bij een tweede of derde blik op mijn werk zie je soms pas dat je naar een foto kijkt. Een foto van de diepere werkelijkheid, niet van de oppervlakkige realiteit.”

Jelle Rietveld

Jelle Rietveld (Amsterdam, 1981) studeerde in 2016 cum laude af aan de Fotoacademie van Amsterdam en was New Dutch Photography Talent in 2017. Zijn fotografie is een spel van kleuren en lijnen, van licht en schaduw. Het zijn bouwwerken; psychologische processen waarin vorm wordt gegeven aan onderbelichte emoties en prikkels. Rietveld construeert en abstraheert. Hij verstoort gevoelens van herkenning en daagt de beschouwer uit de rationaliteit los te laten. Rietveld woont en werkt in Amsterdam.

Dit is wat je krijgt

Werken met een verhaal

Omdat alle kunstenaars actief betrokken zijn bij heartgallery, is van ieder werk bekend hoe het is ontstaan en waarom het in de heartgallery hangt. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

Exclusief bij heartgallery

Ieder werk wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd, exclusief voor heartgallery. Dit doen we natuurlijk om te zorgen dat jouw werk net zo bijzonder blijft als het al is.

Certificaat van echtheid

Alle kunstwerken in de heartgallery zijn in samenwerking met de kunstenaars in gelimiteerde oplage geproduceerd. Dat kunnen we natuurlijk heel makkelijk zeggen, maar we bewijzen het ook door ieder werk van een certificaat van echtheid te voorzien. Op de achterkant van jouw werk vind je een certificaat sticker.

Hoogwaardige productie

Alle kunstwerken van heartgallery zijn met respect voor het werk en de aarde geproduceerd. Ofwel, zo hoogwaardig en duurzaam mogelijk. Voor lijsten gebruiken we FSC-gecertificeerd hout en museumglas, voor de prints waar mogelijk duurzame inkt.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie