Terug Volgende

SLOW-2

Cornelie Tollens
Serie
Oplage van 50 - nog 48 verkrijgbaar
Formaat
50 x 70 cm
Lijst
50 x 70 cm
Lijst materiaal
zwart essenhouten lijst achter museumglas zonder passe-partout.
Extra
Lambda fotoprint hoogglans, op dibond.
Inclusief
Je steun aan Aidsfonds

Totale kosten € 25 per maand

Informatie kunstwerk

Ik wilde meer schilderachtige beelden en dat leek me juister met daglicht.
Soms moest ik ouderwets minuten lang belichten want ook werkte ik op film op mijn analoge Hasselblad.
Mijn thema was gebaseerd op een prachtig kunstwerk van Robert Montgomery die werkt met gedichtentaal. In the silence of your bones and eyes, forgotten magic sits and waits for fire.
Eigenlijk waar ik altijd naar verlang; dat mijn innerlijk vuur zich ontvlamt.
Dieper en verder in mijn leven ontwikkelt zich dat gelukkig nog steeds en beter.
Mijn stijl laat zich altijd omschrijven als ; vuig met een dikke laag gloss.
Ik ben altijd op zoek naar dierlijkeid verbeelden en ik word steeds romantischer daarin.
Ik houd van de tederheid en sexiness van het natuurlijke vrouwenlichaam en daag mijn modellen uit om tot uitersten te gaan waarin ze zichzelf zowel kunnen loslaten als kunnen ontdekken wat ware vrijheid is en hoe heerlijk dat is te beleven.

Cornelie Tollens

In een prachtig wonderland combineert Cornelie Tollens het dierlijke instinct met een meisjesachtige onschuld. Wie goed kijkt ziet een diepere laag, waarin leegte en verlangen een hoofdrol spelen. Haar werken lijken een zoektocht te vertegenwoordigen naar De Onmogelijke Liefde en naar een verbintenis tussen het geestelijke en het vleselijke. Maar bij vlagen zijn het gruwelijke nachtmerries over de beestachtigheid en de eindigheid van het bestaan. Het is een zoektocht door ruimte en tijd waarbij ze zich aangetrokken voelt tot duistere en seksueel geladen zaken.

Haar werken geven een kijkje in de vele emoties die een ziel kan beleven; van angst en verdriet tot hartstocht en euforie. Met als resultaat een variëteit aan obscure scenario’s, wilde uitspattingen en sprookjesachtige taferelen. Verscholen achter de primitieve lusten schuilt immers een zeker gevoelsconflict waar we niet altijd grip op krijgen. Harde contrasten tussen leven en dood, komedie en tragiek, paradijs en hel symboliseren het eeuwige verlangen naar de liefde. Zoet en wreed smelten samen in de vormen van snoep en vlees. Ze onderzoekt hoe deze extremen zich tot elkaar verhouden, zonder een wezenlijk antwoord te verwachten. Het mooie van het mysterie is tenslotte dat het ons eindeloos betovert.

Haar stijl is vuig met een flinke laklaag. Romantisch en koelbloedig tegelijk. Ze combineert haar ongetemde dromen met een klassieke beeldtaal waardoor een opvallende tweestrijd ontstaat. Steeds opnieuw verraadt ze haar fascinatie voor het dierlijke in de mens, een thema dat ze afwisselend op exotische en rauwe wijze verbeeldt. In haar composities krijgen elementen van een duister universum op steeds andere wijze gestalte; een universum dat overleeft door de vergankelijkheid van het alles

Dit is wat je krijgt

Werken met een verhaal

Omdat alle kunstenaars actief betrokken zijn bij heartgallery, is van ieder werk bekend hoe het is ontstaan en waarom het in de heartgallery hangt. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

Exclusief bij heartgallery

Ieder werk wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd, exclusief voor heartgallery. Dit doen we natuurlijk om te zorgen dat jouw werk net zo bijzonder blijft als het al is.

Certificaat van echtheid

Alle kunstwerken in de heartgallery zijn in samenwerking met de kunstenaars in gelimiteerde oplage geproduceerd. Dat kunnen we natuurlijk heel makkelijk zeggen, maar we bewijzen het ook door ieder werk van een certificaat van echtheid te voorzien. Op de achterkant van jouw werk vind je een certificaat sticker.

Hoogwaardige productie

Alle kunstwerken van heartgallery zijn met respect voor het werk en de aarde geproduceerd. Ofwel, zo hoogwaardig en duurzaam mogelijk. Voor lijsten gebruiken we FSC-gecertificeerd hout en museumglas, voor de prints waar mogelijk duurzame inkt.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie