Terug Volgende

RISE

Neeltje de Vries
Serie
Oplage van 25 - nog 25 verkrijgbaar
Formaat
40x60
Lijst materiaal
Baklijst van mahonia hout
Inclusief
Je steun aan Aidsfonds

Totale kosten € 25 per maand

Informatie kunstwerk

“RISE is een beeld uit de ‘Green nudes’ serie die ik 2018 schoot. Het liefste werk ik met continue licht om een specifieke stemming weer te geven. Licht dat we kunnen relateren aan ons dagelijkse leven. Het werkt versterkend voor de verbeelding in een shot. We herkennen het en van daaruit gaat onze verbeelding ermee aan de haal. Groenzwemen zie je veel terug in mijn werk. Voor mij benadrukt het de beleving van mysterie, zonder dat het zwaar wordt.”

Neeltje de Vries

Neeltje (1976) fotografeert vrouwen. Vrouwen die jou als kijker heel dichtbij laten komen en je tegelijkertijd een afstand doen voelen. Vrouwen die zonder woorden een verhaal vertellen. Als een film still waar je invalt. Dat maakt nieuwsgierig: wat is haar verhaal?

Neeltjes eigen verhaal kent een turbulente oorsprong, vrouwen werden haar rolmodellen. Ze heeft hen getekend, geschilderd en gebeeldhouwd. Nu fotografeert ze vrouwen. Zoekend naar kracht, wringen, behagen. Haar behoefte aan esthetiek klinkt door in haar keuzes op het gebied van setting, beweging, gevoel en licht. “Ik zoek naar iets dat ik herken, naar een deel van mezelf. Soms denk ik ‘eigenlijk zijn het allemaal zelfportretten.”

Dit is wat je krijgt

Werken met een verhaal

Omdat alle kunstenaars actief betrokken zijn bij heartgallery, is van ieder werk bekend hoe het is ontstaan en waarom het in de heartgallery hangt. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

Exclusief bij heartgallery

Ieder werk wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd, exclusief voor heartgallery. Dit doen we natuurlijk om te zorgen dat jouw werk net zo bijzonder blijft als het al is.

Certificaat van echtheid

Alle kunstwerken in de heartgallery zijn in samenwerking met de kunstenaars in gelimiteerde oplage geproduceerd. Dat kunnen we natuurlijk heel makkelijk zeggen, maar we bewijzen het ook door ieder werk van een certificaat van echtheid te voorzien. Op de achterkant van jouw werk vind je een certificaat sticker.

Hoogwaardige productie

Alle kunstwerken van heartgallery zijn met respect voor het werk en de aarde geproduceerd. Ofwel, zo hoogwaardig en duurzaam mogelijk. Voor lijsten gebruiken we FSC-gecertificeerd hout en museumglas, voor de prints waar mogelijk duurzame inkt.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie