Terug Volgende

NOW IS GOOD 现在很好 Shanghai 09

Milette Raats
Serie
Oplage van 25 - nog 24 verkrijgbaar
Formaat
60x90
Extra
Fine art print op dibond antiglare met u profiel als ophangsysteem
Inclusief
Je steun aan Aidsfonds

Totale kosten € 25 per maand

Informatie kunstwerk

De foto, komt uit het fotografieproject NOW IS GOOD 现在很好 dat Milette Raats in 2018 creëerde in Shanghai en is geïnspireerd op de hoogtijdagen van China’s mondaine metropool ten tijde van de ‘Roaring Twenties’, de filmische tragedie van de concubines, het collectief versus het individu (wat in China tot op de dag van vandaag voelbaar is), het land in het tijdperk van de opiumhandelaren, vastgoedmagnaten, gokkers, van traditie tot luxe in elk denkbare vorm. Het was een plaats waar gevaar raakte aan onvoorstelbare mogelijkheden.

Milette Raats

Milette Raats (1971) is beeldend kunstenaar, die behalve autonome fotografie ook bekend staat om haar opdrachtwerk in portretten. Ze werkt o.a. als huisfotograaf bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en Kunst. Haar autonome fotografie is meerdere malen genomineerd en ze exposeert zowel nationaal als internationaal, met als hoogtepunten:
New York International Photofestival Photoville , Headon Photofestival in Sydney, Nederlands Fotofestival Naarden, Designmarch in Reykjavik, Cicterna Art Gallery in Moskou, Sirius Gallery in Tokio en in 2019 in de Hermitage Amsterdam met het project ‘Hollandse Meesters Herzien’. In 2015 verwierf het Amsterdam Museum drie werken voor de vaste kunstcollectie.

Reizen, de spontane ontmoetingen onderweg met mensen, die ze vraagt model te staan, de precisie in keuze van decor en enscenering zijn primaire onderdelen van de fotografie van Milette Raats. Dit wordt met zowel analoge (o.a. Agfa Billy 1952) als digitale apparatuur vastgelegd. In haar ‘tableaux vivants’ speelt ze intuïtief met elementen uit verschillende tijdperken en draagt de ontmoeting bij aan het melancholieke narratieve. Haar werk wordt gekenmerkt door sterk introspectieve beelden die doen denken aan filmstills. Ze vindt het cruciaal dat de kijker haar werk vrij kan interpreteren.

Dit is wat je krijgt

Werken met een verhaal

Omdat alle kunstenaars actief betrokken zijn bij heartgallery, is van ieder werk bekend hoe het is ontstaan en waarom het in de heartgallery hangt. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

Exclusief bij heartgallery

Ieder werk wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd, exclusief voor heartgallery. Dit doen we natuurlijk om te zorgen dat jouw werk net zo bijzonder blijft als het al is.

Certificaat van echtheid

Alle kunstwerken in de heartgallery zijn in samenwerking met de kunstenaars in gelimiteerde oplage geproduceerd. Dat kunnen we natuurlijk heel makkelijk zeggen, maar we bewijzen het ook door ieder werk van een certificaat van echtheid te voorzien. Op de achterkant van jouw werk vind je een certificaat sticker.

Hoogwaardige productie

Alle kunstwerken van heartgallery zijn met respect voor het werk en de aarde geproduceerd. Ofwel, zo hoogwaardig en duurzaam mogelijk. Voor lijsten gebruiken we FSC-gecertificeerd hout en museumglas, voor de prints waar mogelijk duurzame inkt.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie