Terug Volgende

Masterpiece Bart

Ruben Timman
Serie
Oplage van 25 - nog 23 verkrijgbaar
Formaat
100 x 70 cm
Lijst
Geen lijst, het werk heeft een ophang profiel.
Extra
Lambda fotoprint hoogglans, op dibond, achter plexiglas.
Inclusief
Je steun aan Aidsfonds

Totale kosten € 25 per maand

Informatie kunstwerk

Dit portret is onderdeel van Museum of Humanity. Fotograaf Ruben Timman: “Bart heb ik in 2013 geportretteerd en hij heeft twee gezichten. Naast zijn mannelijke kant, transformeert Bart zich geregeld tot vrouw en gaat dan helemaal los: kunstwimpers, make-up en een pruik.”

Bart is een van de 5.000 geportretteerden en heeft een plek in het Museum of Humanity in Zaandam. “Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens waardevol is en het waard is op een waardige manier in beeld te worden gebracht. Met mijn werk wil ik laten zien dat God de mens heeft gemaakt als kroon op zijn schepping. Zo kijk ik naar Bart, hij is prachtig – een meesterwerk!”

Bart heeft zich anderhalf jaar geleden aangemeld om in transitie te gaan. Hij staat op de wachtlijst om het traject te kunnen starten.

Ruben Timman

Ruben Timman (1963), documentair fotograaf en oprichter van het Museum of Humanity.

Ruben besluit fotograaf te worden tijdens zijn werk als verpleegkundige in een Cambodjaans vluchtelingenkamp voor de Verenigde Naties. “na de confrontatie met de overlevenden van de ‘Killing Fields’ moest ik de wereld iets laten zien van de realiteit van het leven hier”.

Hij heeft de kunstacademie gevolgd en die cum laude afgerond. Sindsdien reist hij als fotograaf de wereld over.
Ruben werkt vanuit zijn studio in Zaandam of op locatie aan persoonlijke projecten, documentaire fotografie, (reis)reportages en portretten.

Museum of Humanity

“In 2001 ben ik voor een reportage in Vietnam. Tijdens deze reis krijg ik een droom: ik bezoek het ‘Museum der Mensheid’ en krijg een rondleiding van Kofi Annan. Tijdens deze rondleiding doe ik een schokkende ontdekking: het museum verkeert in vervallen staat. De vitrinekasten zitten onder een dikke laag stof, alles is smerig, het glas gebroken en het is er donker. Ik ben verontwaardigd, want niemand lijkt zich er druk om te maken.”

Mensen zijn meesterwerken
‘Zie je hoe vervallen en duister de wereld kan zijn?’ Het was alsof God dat tegen me zei, toen ik wakker werd. De droom liet me niet los en geleidelijk aan ontstond het verlangen om door middel van foto’s de schoonheid en waardigheid van de mens te midden van een vervallen wereld aan anderen te laten zien. Met die wens in mijn hart en mijn camera in de hand ben ik op pad gegaan en mijn droom groeide uit tot iets concreets. Project Humanity.

Sinds 2004 heb ik wereldwijd duizenden mensen gefotografeerd en steeds op dezelfde manier: recht van voren, met een neutrale uitdrukking, zo puur mogelijk en vooral: waardig. Wanneer dit project voltooid zal zijn, weet ik niet, maar dit weet ik wel: ik wil de foto’s delen met een groot publiek – mensen aan het denken zetten over de schoonheid, diversiteit en veelkleurigheid van de mens. Ik fantaseer ook over een echt Museum der Mensheid, met daarin de portretten van al die prachtige mensen. Een plek waar kunst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken elkaar ontmoeten. Een museum waar waardigheid, hoop en schoonheid elkaar vinden.”

Dit is wat je krijgt

Werken met een verhaal

Omdat alle kunstenaars actief betrokken zijn bij heartgallery, is van ieder werk bekend hoe het is ontstaan en waarom het in de heartgallery hangt. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

Exclusief bij heartgallery

Ieder werk wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd, exclusief voor heartgallery. Dit doen we natuurlijk om te zorgen dat jouw werk net zo bijzonder blijft als het al is.

Certificaat van echtheid

Alle kunstwerken in de heartgallery zijn in samenwerking met de kunstenaars in gelimiteerde oplage geproduceerd. Dat kunnen we natuurlijk heel makkelijk zeggen, maar we bewijzen het ook door ieder werk van een certificaat van echtheid te voorzien. Op de achterkant van jouw werk vind je een certificaat sticker.

Hoogwaardige productie

Alle kunstwerken van heartgallery zijn met respect voor het werk en de aarde geproduceerd. Ofwel, zo hoogwaardig en duurzaam mogelijk. Voor lijsten gebruiken we FSC-gecertificeerd hout en museumglas, voor de prints waar mogelijk duurzame inkt.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie