Terug Volgende

In Attesa

Marjolein Loppies
Formaat
100 x 72 cm
Lijst
geen
Lijst materiaal
Mat AR plexiglas op dibond met alu ophangsysteem
Inclusief
Je steun aan Aidsfonds

Totale kosten € 25 per maand

Informatie kunstwerk

Deze foto is geschoten in een verlaten psychiatrische instelling in het Noorden van Italië. Overal in Italië kom je dit soort gebouwen nog tegen, al dan niet in een goede staat. Na het aannemen van de Basaglia-wet in 1978, sloten de meeste van deze instellingen hun deuren binnen enkele jaren. Toen ik het gebouw bezocht, rond het zeker al 35 jaar leeg. Veel viel er niet meer te zien, goudzoekers en dieven hadden de meeste spullen van waarde al gevonden en meegnomen. Wat overbleef waren wat bedden, rolstoelen en de gangen waren opgelucht door deloyale jeugd middels graffiti. Toch voelde je de energie van het gebouw nog, met name door de bouwstijl en de achtergebleven administratie.

Marjolein Loppies

Geboren in 1970 in Nijmegen en later verhuisd naar het Westen van Nederland. Jaren geleden gestart met de opleiding fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beelden Kunsten in Den Haag, destijds nog analoog. “Jarenlang was ik niet echt actief met fotografie in professionele zin maar het bleef als een rode draad door mijn leven lopen. Een jaar of 10 geleden heb ik de basisopleiding aan de Fotovakschool gedaan om toch de overstap naar digitaal te kunnen maken en daarna ben ik niet meer gestopt met fotograferen. Daarna is het snel gegaan en inmiddels wordt mijn werk aangeboden door diverse galeries in Nederland. Met behulp van digitale technieken transformeert ik mijn foto’s in kunstwerken waarin ik het vertrek van de mensheid in alle glory probeer te vangen.

Urban exploring is het bezoeken (en in mijn geval fotograferen) van verlaten gebouwen en objecten die doorgaans voor het ‘gewone’ publiek niet toegankelijk zijn. Vaak ook logisch omdat gebouwen op instorten staan of vanwege de vervuiling door asbest of giftige afvalstoffen. Toch weerhoudt me dat niet van het op onderzoek uitgaan. Vaak zie je dat dit soort plekken weer worden overgenomen door de natuur en het samenspel en met name de samensmelting van industrieel erfgoed met de natuur vind ik prachtig om vast te leggen. Van gesloten ziekenhuizen, tot oude gevangenissen en verlaten energiecentrales, ik kom vaak op de meest bijzondere locaties. Veelal plekken en terreinen die niet toegankelijk zijn voor publiek. Belangrijk is dat ik daarbij niet naar de treurnis van het achtergebleven gebouw of omgeving zoek maar juist naar de restanten en met name kleuren van het leven dat ooit op de locatie aanwezig was. Om vertekening te voorkomen fotografeert ze meestal vanaf ooghoogte. Dit geeft de toeschouwer het bijzondere gevoel alsof deze zelf door het pand dwaalt…”

Marjolein heeft altijd een voorliefde gehad voor het onderzoeken van verlaten gebouwen. Het is een soort schatgraven voor volwassenen. Wie woonde er, wat voor leven leefden zij en waarom bekommert niemand zich meer om deze zaken? Dat zijn vragen die ze interessant vind. Door middel van haar foto’s probeert ze dat te vangen en over te dragen op de kijker.

Dit is wat je krijgt

Werken met een verhaal

Omdat alle kunstenaars actief betrokken zijn bij heartgallery, is van ieder werk bekend hoe het is ontstaan en waarom het in de heartgallery hangt. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

Exclusief bij heartgallery

Ieder werk wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd, exclusief voor heartgallery. Dit doen we natuurlijk om te zorgen dat jouw werk net zo bijzonder blijft als het al is.

Certificaat van echtheid

Alle kunstwerken in de heartgallery zijn in samenwerking met de kunstenaars in gelimiteerde oplage geproduceerd. Dat kunnen we natuurlijk heel makkelijk zeggen, maar we bewijzen het ook door ieder werk van een certificaat van echtheid te voorzien. Op de achterkant van jouw werk vind je een certificaat sticker.

Hoogwaardige productie

Alle kunstwerken van heartgallery zijn met respect voor het werk en de aarde geproduceerd. Ofwel, zo hoogwaardig en duurzaam mogelijk. Voor lijsten gebruiken we FSC-gecertificeerd hout en museumglas, voor de prints waar mogelijk duurzame inkt.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie