Terug Volgende

Haven

Violaine Chapallaz
Formaat
45 x 60 cm
Lijst
Dunne houten lijst met museumglas
Extra
Archival print op Canson Rag
Inclusief
Je steun aan Aidsfonds

Totale kosten € 25 per maand

Informatie kunstwerk

Deze foto is ontstaan aan het einde van een lange shootdag voor een bekend modetijdschrift: het concept was ingewikkeld, iedereen was gestrest en de dag verliep alles behalve organisch. Aan het einde van de dag besloot ik om het model lief aan te kijken nog één foto te schieten, puur voor mijzelf met dat ene accessoire dat ik al de hele dag wilde fotograferen – een masker uit Zyanya Keizers collectie Haven. Terwijl iedereen aan het opruimen was, schoten Marte (het model) en ik een foto met simpel ‘Rembrandt’ licht. Sinds dit stille, open moment aan het het einde van die hectische dag is Marte mijn muze en herinnert deze foto mij aan de emotie die wij op dat moment met elkaar deelden. De boodschap achter het masker sluit mooi aan bij de insteek van Heartgallery en het Aidsfonds: de collectie Haven viert de mens die door de maatschappij als anders worden gezien en wil voor hen een veilige plek zijn.

Violaine Chapallaz

Violaine Chapallaz (1969) is gespecialiseerd in portret- en modefotografie waarin natuur een belangrijke rol speelt. Ze werkt het liefst analoog en in haar werk is natuurlijk licht leidend, omdat dit licht het onderwerp zacht streelt. Haar foto’s spelen zich vaak af in de natuur of op verlaten en vervallen plekken, waarbij perfecte high fashion contrasteert met de realiteit van het leven. Chapallaz gelooft niet in picture perfect – het leven is immers niet perfect – maar werkt in plaats daarvan graag met wat er is, om zo tot verrassend beeld te komen. Chapallaz is geboren in Lausanne, Zwitserland en bracht haar vormende jaren door in verschillende landen over de hele wereld. Geïnspireerd door haar reizen, is ze geïnteresseerd in het ongepolijste, onderbelichte en onbegrepen. Vanuit dit standpunt verkent ze thema’s als vrouwelijkheid en intimiteit.

Dit is wat je krijgt

Werken met een verhaal

Omdat alle kunstenaars actief betrokken zijn bij heartgallery, is van ieder werk bekend hoe het is ontstaan en waarom het in de heartgallery hangt. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

Exclusief bij heartgallery

Ieder werk wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd, exclusief voor heartgallery. Dit doen we natuurlijk om te zorgen dat jouw werk net zo bijzonder blijft als het al is.

Certificaat van echtheid

Alle kunstwerken in de heartgallery zijn in samenwerking met de kunstenaars in gelimiteerde oplage geproduceerd. Dat kunnen we natuurlijk heel makkelijk zeggen, maar we bewijzen het ook door ieder werk van een certificaat van echtheid te voorzien. Op de achterkant van jouw werk vind je een certificaat sticker.

Hoogwaardige productie

Alle kunstwerken van heartgallery zijn met respect voor het werk en de aarde geproduceerd. Ofwel, zo hoogwaardig en duurzaam mogelijk. Voor lijsten gebruiken we FSC-gecertificeerd hout en museumglas, voor de prints waar mogelijk duurzame inkt.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie