Terug Volgende

Forbidden fruit

Tara Fallaux
Formaat
70x55 cm
Lijst materiaal
Op dibont met u-profiel
Inclusief
Je steun aan Aidsfonds

Totale kosten € 25 per maand

Informatie kunstwerk

Ik ben deze serie ‘Living on the Edge’ begonnen tijdens de eerste lockdown van 2020 in Amsterdam. Omdat ik niet naar buiten kon gaan of mensen kon ontmoeten, begon ik naar objecten in mijn huis te kijken. Toen ik naar het wereldnieuws luisterde, realiseerde ik me dat we allemaal door collectieve emoties gingen. Emoties van angst, kwetsbaarheid, verlies en ook hoop. Onzeker over de toekomst. Ik wilde deze gevoelens op een symbolische manier uitdrukken door middel van stilstaande beelden. In deze beelden ben ik op zoek naar een zekere spanning en een suggestief verhaal. Het gaat niet alleen om het object zelf, maar ook waarom het daar wordt geplaatst en hoe. De objecten zijn eigenlijk springlevend maar bevroren in de tijd. Gestopt in het verhaal dat nog verteld en ontvouwd moet worden.

Tara Fallaux

Tara Fallaux is documentair, autonoom filmmaker en fotograaf. Persoonlijke autonome verhalen met
een sterke cinematografische stijl is haar uitgangspunt. Fotograaf en regisseur Tara Fallaux studeerde aan de Filmacademie en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en op Carnegie Mellon University school of fine in de VS. Tara werkt sindsdien als freelance fotograaf en filmmaker en combineert persoonlijke audiovisuele projecten met commercieel werk. Sinds 2020 geeft ze les op de Fotoacademie Amsterdam in One Minute Film Story. Daarnaast is ze medeorganisator van een jaarlijks eendaags fotofestival Buy My Darlings.

Dit is wat je krijgt

Werken met een verhaal

Omdat alle kunstenaars actief betrokken zijn bij heartgallery, is van ieder werk bekend hoe het is ontstaan en waarom het in de heartgallery hangt. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

Exclusief bij heartgallery

Ieder werk wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd, exclusief voor heartgallery. Dit doen we natuurlijk om te zorgen dat jouw werk net zo bijzonder blijft als het al is.

Certificaat van echtheid

Alle kunstwerken in de heartgallery zijn in samenwerking met de kunstenaars in gelimiteerde oplage geproduceerd. Dat kunnen we natuurlijk heel makkelijk zeggen, maar we bewijzen het ook door ieder werk van een certificaat van echtheid te voorzien. Op de achterkant van jouw werk vind je een certificaat sticker.

Hoogwaardige productie

Alle kunstwerken van heartgallery zijn met respect voor het werk en de aarde geproduceerd. Ofwel, zo hoogwaardig en duurzaam mogelijk. Voor lijsten gebruiken we FSC-gecertificeerd hout en museumglas, voor de prints waar mogelijk duurzame inkt.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie