Terug Volgende

Expecting

Micky Hoogendijk
Formaat
120 x 70 cm
Lijst materiaal
Geen lijst, wel een ophang profiel.
Extra
Lambda fotoprint hoogglans, op dibond, achter plexiglas.
Inclusief
Je steun aan Aidsfonds

Totale kosten € 25 per maand

Informatie kunstwerk

“Ik maakte dit werk in 2014 in Austin TX. De kracht van de vrouw als zij zwanger is, leven schept, het blijft een van de mooiste aspecten van het vrouwelijk mens zijn. De harde contacten van zwart / wit is terug te vinden in nog twee werken die ik in deze serie maakte: Surrender en Fortitudo. Fortitudo gaat over kracht, Surrender over overgave en Expecting is uiteindelijke eindresultaat van die twee.”

Micky Hoogendijk

Micky Hoogendijk

“De laatste gift die ik ontving van mijn in 2009 overleden moeder, was een fotocamera. Het is dit gebaar geweest dat mijn leven veranderde. De fotocamera van mijn moeder werd katalysator, leidraad in mijn bestaan. Uitgangspunt van mijn werk is de ontmoeting, de droom, het object. Op de set zoek ik naar het instinct, de persoonlijkheid van mijn model”, aldus Micky Hoogendijk.

Hoogendijk voelt zichzelf zowel achter, als voor de camera op haar gemak. Ze verrichtte modellenwerk, bijvoorbeeld voor Nederlandse couturiers als Mart Visser, en ze werkte als televisie- en filmactrice. Verwijzend naar religie, mythologie, maskerade en genderneutraliteit, neemt zij stelling binnen het aanbod van de autonome fotografie. Dwars op de puriteinse tijdgeest, terugkerend in sommige delen van de Westerse wereld, onderzoekt zij de betekenis van het naakt in de fotografie. Zij regisseert haar modellen minutieus tot een ontspanning waarin zij hun schaamte vrijmoedig willen afleggen. Die conditie is bepalend voor de blik die het personage richt op de toeschouwer.
Het maakproces gaat daarna verder door middel van digitale schilder-technieken. De ambachtelijke ingrepen die zij doet in het digitale medium brengen haar dicht bij vroege herinneringen.

“Als enig kind mocht ik alles doen waar ik zin in had. Ik zat vaak te knutselen, te tekenen en te schilderen in de woonkamer, dicht bij mijn moeder”, zegt Hoogendijk, “Ik kan mij niet herinneren dat ik mij ooit verveelde. Misschien dat toen de basis gelegd werd voor de concentratie die ik nu dagelijks vind om uren achtereen nonstop te werken aan de digitale uitwerking van mijn foto’s. Het is een vrolijk proces van eindeloos uitproberen, dus ook veel leren”.

Het autonome werk van Micky Hoogendijk is de afgelopen jaren te zien geweest op exposities in London, Vancouver Canada, Karlsruhe, Austin TX, Bogota, Houston TX, Istanbul, Keulen, Los Angeles, Mexico City, Sante Fe NM, Tokyo en Washington DC, Antwerpen, Londen, en Amsterdam. In Nederland presenteerde Eduard Planting Gallery haar werk op kunstbeurzen als de KunstRAI, PAN Amsterdam, REALISME en Rotterdam Contemporary Art Fair.

Hoogendijk wordt vertegenwoordigd door galleries in Houston, Mexico City, Los Angeles, Vancouver Canada, Londen en Antwerpen. Sinds december 2019 heeft Hoogendijk haar eigen galerie naast haar studio in Hoogeloon, waar het gehele jaar door exposities van haar werk worden georganiseerd.

Dit is wat je krijgt

Werken met een verhaal

Omdat alle kunstenaars actief betrokken zijn bij heartgallery, is van ieder werk bekend hoe het is ontstaan en waarom het in de heartgallery hangt. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

Exclusief bij heartgallery

Ieder werk wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd, exclusief voor heartgallery. Dit doen we natuurlijk om te zorgen dat jouw werk net zo bijzonder blijft als het al is.

Certificaat van echtheid

Alle kunstwerken in de heartgallery zijn in samenwerking met de kunstenaars in gelimiteerde oplage geproduceerd. Dat kunnen we natuurlijk heel makkelijk zeggen, maar we bewijzen het ook door ieder werk van een certificaat van echtheid te voorzien. Op de achterkant van jouw werk vind je een certificaat sticker.

Hoogwaardige productie

Alle kunstwerken van heartgallery zijn met respect voor het werk en de aarde geproduceerd. Ofwel, zo hoogwaardig en duurzaam mogelijk. Voor lijsten gebruiken we FSC-gecertificeerd hout en museumglas, voor de prints waar mogelijk duurzame inkt.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie