Terug Volgende

Central Park West

Sacha de Boer
Serie
Oplage van 50 - nog 46 verkrijgbaar
Formaat
47 x 70 cm
Lijst
Geen lijst, wel een ophang profiel.
Extra
Museum archival print, op dibond, achter plexiglas
Inclusief
Je steun aan Aidsfonds

Totale kosten € 25 per maand

Informatie kunstwerk

In 2008 en 2009 was ik regelmatig in New York tijdens het maken van mijn boek ‘Retour New York Amsterdam’ over een aantal Nederlandse kunstenaars die wonen en werken in New York. Ik heb dat afgezet tegen Amerikaanse kunstenaars die in Amsterdam werken. In woord en beeld belicht ik de motivatie van de kunstenaars, hun werk en hun ateliers. Tijdens een van die reizen verbleef ik in een appartement aan de zuidkant van het Central Park en fotografeerde het uitzicht in een tweeluik. Het was herfst en alle bomen hadden nog blad dat in verschillende tinten kleurde. Het park had daardoor iets weg van een grillig tapijt dat  omzoomt werd door eenzelfde grillige diversiteit van de wolkenkrabbers aan de rand van het park. Dat deed mij denken aan de kunstenaars die ik had geportretteerd en geïnterviewd voor mijn boek: de kunstwereld bestaat uit diverse individuen en  samen vormen ze toch één geheel.

Sacha de Boer

Sacha de Boer (Amsterdam, 1967) is voormalig journalist en sinds 2013 fulltime visueel verhalenverteller. Na haar studie Communicatiewetenschappen heeft ze jarenlang als tv-journalist gewerkt, voordat ze in 2013 terugkeerde naar de fotografie. Sindsdien reist ze veel voor haar werk. Ze heeft diverse publicaties op haar naam staan, waaronder ‘Tegenpool’ en ‘Gjoa Haven’ over het ruige leven in een dorpje op de Noordpool. ‘Retour New York-Amsterdam’ is een zoektocht naar de overeenkomst en verschillen tussen kunstenaars in beide steden. ‘Photocat.’ een fotografische en feline ode van internationale fotografen. En het zwartwit fotoboek ‘Leven in de Schaduw’ met haar documentairefotografie over vier kinderen met albinisme en hun problematiek in Tanzania. Afgelopen jaar werkte ze aan een fotodocumentaire over hoe Nederland de bevrijding viert en herdenkt, 75 jaar na dato. Met interviews en portretten schetst ze een beeld van de erfenis en de sporen die de Tweede Wereldoorlog nog steeds achterlaat, bij jong en oud. Dit boek: ’75 jaar vrijheid in beeld’ verscheen december 2020.

Dit is wat je krijgt

Werken met een verhaal

Omdat alle kunstenaars actief betrokken zijn bij heartgallery, is van ieder werk bekend hoe het is ontstaan en waarom het in de heartgallery hangt. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

Exclusief bij heartgallery

Ieder werk wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd, exclusief voor heartgallery. Dit doen we natuurlijk om te zorgen dat jouw werk net zo bijzonder blijft als het al is.

Certificaat van echtheid

Alle kunstwerken in de heartgallery zijn in samenwerking met de kunstenaars in gelimiteerde oplage geproduceerd. Dat kunnen we natuurlijk heel makkelijk zeggen, maar we bewijzen het ook door ieder werk van een certificaat van echtheid te voorzien. Op de achterkant van jouw werk vind je een certificaat sticker.

Hoogwaardige productie

Alle kunstwerken van heartgallery zijn met respect voor het werk en de aarde geproduceerd. Ofwel, zo hoogwaardig en duurzaam mogelijk. Voor lijsten gebruiken we FSC-gecertificeerd hout en museumglas, voor de prints waar mogelijk duurzame inkt.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie