Terug Volgende

Castro

Marjolein van der Klaauw
Serie
Oplage van 50 - nog 49 verkrijgbaar
Formaat
50 x 75 cm
Lijst
Geen lijst, wel een ophang profiel.
Extra
Epson glossy giclée print, op aluminium, achter acrylaat.
Inclusief
Je steun aan Aidsfonds

Totale kosten € 25 per maand

Informatie kunstwerk

De buurt Castro staat vooral bekend als het hart van San Francisco’s homogemeenschap. Castro werd bekend als homo-centrum na de Summer of Love in het naburige Haight Ashbury-district in 1967. De bijeenkomst zorgde ervoor dat tienduizenden jongeren van over heel de VS naar deze buurt kwamen. De buurt, die eerder als de Eureka Valley bekendstond, wordt bekend als Castro, naar een theater dat zo heette en op de hoek van Castro en Market Street gevestigd was. Tegen 1975 had Harvey Milk er een camerawinkel geopend. Als homo-activist droeg hij verder bij tot het begrip van Castro als homo-bestemming. Het gebied werd zwaar geraakt door de aids/hiv crisis van de jaren 80. In het begin van die periode begon stadsambtenaren met een hardhandig optreden op badhuizen en lanceerden initiatieven die poogden de verspreiding van aids te verhinderen. Kiosken die nu aan Market en Castro Street staan promoten safe sex.

Marjolein van der Klaauw

Marjolein van der Klaauw is een Nederlandse fotojournalist en wordt vooral geïnspireerd door andere culturen. Met een achtergrond in Europese Studies en Culturele Antropologie en haar interesse in mensen en culturen, legt ze de samenleving vast via haar blik op de wereld. Langdurig werkt ze aan thema’s die betrekking hebben op de mens in zijn habitat. Zo maakte ze onder andere de series Beach Bodies en werkt ze momenteel aan De Canta Club. Kleur en compositie zijn belangrijk voor het werk van Marjolein.

Dit is wat je krijgt

Werken met een verhaal

Omdat alle kunstenaars actief betrokken zijn bij heartgallery, is van ieder werk bekend hoe het is ontstaan en waarom het in de heartgallery hangt. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

Exclusief bij heartgallery

Ieder werk wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd, exclusief voor heartgallery. Dit doen we natuurlijk om te zorgen dat jouw werk net zo bijzonder blijft als het al is.

Certificaat van echtheid

Alle kunstwerken in de heartgallery zijn in samenwerking met de kunstenaars in gelimiteerde oplage geproduceerd. Dat kunnen we natuurlijk heel makkelijk zeggen, maar we bewijzen het ook door ieder werk van een certificaat van echtheid te voorzien. Op de achterkant van jouw werk vind je een certificaat sticker.

Hoogwaardige productie

Alle kunstwerken van heartgallery zijn met respect voor het werk en de aarde geproduceerd. Ofwel, zo hoogwaardig en duurzaam mogelijk. Voor lijsten gebruiken we FSC-gecertificeerd hout en museumglas, voor de prints waar mogelijk duurzame inkt.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie