get_field('vimeo_code');

Ontdek alle werken

Wanneer is iets een werk voor de heartgallery? Dat is heel eenvoudig: als een kunstenaar zich verbonden voelt met Aidsfonds en bereid is werk ter beschikking te stellen. Natuurlijk kijken we vervolgens of het werk een aanvulling is op het assortiment, maar de betrokkenheid van de kunstenaar is de basis. Kunst voor liefde. Veel kijkplezier!

Alle kunstwerken
Filter op kunstenaar

Haven

Violaine Chapallaz Deze foto is ontstaan aan het einde van een lange shootdag voor een bekend modetijdschrift: het concept was ingewikkeld, iedereen was gestrest en de dag verliep alles behalve organisch. Aan het einde van de dag besloot ik om het model lief aan te kijken nog één foto te schieten, puur voor mijzelf met dat ene accessoire dat ik al de hele dag wilde fotograferen - een masker uit Zyanya Keizers collectie Haven. Terwijl iedereen aan het opruimen was, schoten Marte (het model) en ik een foto met simpel ‘Rembrandt’ licht. Sinds dit stille, open moment aan het het einde van die hectische dag is Marte mijn muze en herinnert deze foto mij aan de emotie die wij op dat moment met elkaar deelden. De boodschap achter het masker sluit mooi aan bij de insteek van Heartgallery en het Aidsfonds: de collectie Haven viert de mens die door de maatschappij als anders worden gezien en wil voor hen een veilige plek zijn.
Nog 24 werken beschikbaar

Violaine Chapallaz

Violaine Chapallaz (1969) is gespecialiseerd in portret- en modefotografie waarin natuur een belangrijke rol speelt. Ze werkt het liefst analoog en in haar werk is natuurlijk licht leidend, omdat dit licht het onderwerp zacht streelt. Haar foto’s spelen zich vaak af in de natuur of op verlaten en vervallen plekken, waarbij perfecte high fashion contrasteert met de realiteit van het leven. Chapallaz gelooft niet in picture perfect – het leven is immers niet perfect – maar werkt in plaats daarvan graag met wat er is, om zo tot verrassend beeld te komen. Chapallaz is geboren in Lausanne, Zwitserland en bracht haar vormende jaren door in verschillende landen over de hele wereld. Geïnspireerd door haar reizen, is ze geïnteresseerd in het ongepolijste, onderbelichte en onbegrepen. Vanuit dit standpunt verkent ze thema’s als vrouwelijkheid en intimiteit.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie