get_field('vimeo_code');

Ontdek alle werken

Wanneer is iets een werk voor de heartgallery? Dat is heel eenvoudig: als een kunstenaar zich verbonden voelt met Aidsfonds en bereid is werk ter beschikking te stellen. Natuurlijk kijken we vervolgens of het werk een aanvulling is op het assortiment, maar de betrokkenheid van de kunstenaar is de basis. Kunst voor liefde. Veel kijkplezier!

Alle kunstwerken
Filter op kunstenaar

RISE

Neeltje de Vries "RISE is een beeld uit de ‘Green nudes’ serie die ik 2018 schoot. Het liefste werk ik met continue licht om een specifieke stemming weer te geven. Licht dat we kunnen relateren aan ons dagelijkse leven. Het werkt versterkend voor de verbeelding in een shot. We herkennen het en van daaruit gaat onze verbeelding ermee aan de haal. Groenzwemen zie je veel terug in mijn werk. Voor mij benadrukt het de beleving van mysterie, zonder dat het zwaar wordt."
Nog 25 werken beschikbaar

Neeltje de Vries

Neeltje (1976) fotografeert vrouwen. Vrouwen die jou als kijker heel dichtbij laten komen en je tegelijkertijd een afstand doen voelen. Vrouwen die zonder woorden een verhaal vertellen. Als een film still waar je invalt. Dat maakt nieuwsgierig: wat is haar verhaal?

Neeltjes eigen verhaal kent een turbulente oorsprong, vrouwen werden haar rolmodellen. Ze heeft hen getekend, geschilderd en gebeeldhouwd. Nu fotografeert ze vrouwen. Zoekend naar kracht, wringen, behagen. Haar behoefte aan esthetiek klinkt door in haar keuzes op het gebied van setting, beweging, gevoel en licht. “Ik zoek naar iets dat ik herken, naar een deel van mezelf. Soms denk ik ‘eigenlijk zijn het allemaal zelfportretten.”

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie