get_field('vimeo_code');

Ontdek alle werken

Wanneer is iets een werk voor de heartgallery? Dat is heel eenvoudig: als een kunstenaar zich verbonden voelt met Aidsfonds en bereid is werk ter beschikking te stellen. Natuurlijk kijken we vervolgens of het werk een aanvulling is op het assortiment, maar de betrokkenheid van de kunstenaar is de basis. Kunst voor liefde. Veel kijkplezier!

Alle kunstwerken
Filter op kunstenaar

NOW IS GOOD 现在很好 Shanghai 09

Milette Raats De foto, komt uit het fotografieproject NOW IS GOOD 现在很好 dat Milette Raats in 2018 creëerde in Shanghai en is geïnspireerd op de hoogtijdagen van China's mondaine metropool ten tijde van de 'Roaring Twenties', de filmische tragedie van de concubines, het collectief versus het individu (wat in China tot op de dag van vandaag voelbaar is), het land in het tijdperk van de opiumhandelaren, vastgoedmagnaten, gokkers, van traditie tot luxe in elk denkbare vorm. Het was een plaats waar gevaar raakte aan onvoorstelbare mogelijkheden.
Nog 24 werken beschikbaar

Milette Raats

Milette Raats (1971) is beeldend kunstenaar, die behalve autonome fotografie ook bekend staat om haar opdrachtwerk in portretten. Ze werkt o.a. als huisfotograaf bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en Kunst. Haar autonome fotografie is meerdere malen genomineerd en ze exposeert zowel nationaal als internationaal, met als hoogtepunten:
New York International Photofestival Photoville , Headon Photofestival in Sydney, Nederlands Fotofestival Naarden, Designmarch in Reykjavik, Cicterna Art Gallery in Moskou, Sirius Gallery in Tokio en in 2019 in de Hermitage Amsterdam met het project ‘Hollandse Meesters Herzien’. In 2015 verwierf het Amsterdam Museum drie werken voor de vaste kunstcollectie.

Reizen, de spontane ontmoetingen onderweg met mensen, die ze vraagt model te staan, de precisie in keuze van decor en enscenering zijn primaire onderdelen van de fotografie van Milette Raats. Dit wordt met zowel analoge (o.a. Agfa Billy 1952) als digitale apparatuur vastgelegd. In haar ‘tableaux vivants’ speelt ze intuïtief met elementen uit verschillende tijdperken en draagt de ontmoeting bij aan het melancholieke narratieve. Haar werk wordt gekenmerkt door sterk introspectieve beelden die doen denken aan filmstills. Ze vindt het cruciaal dat de kijker haar werk vrij kan interpreteren.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie