get_field('vimeo_code');

Ontdek alle werken

Wanneer is iets een werk voor de heartgallery? Dat is heel eenvoudig: als een kunstenaar zich verbonden voelt met Aidsfonds en bereid is werk ter beschikking te stellen. Natuurlijk kijken we vervolgens of het werk een aanvulling is op het assortiment, maar de betrokkenheid van de kunstenaar is de basis. Kunst voor liefde. Veel kijkplezier!

Alle kunstwerken
Filter op kunstenaar

Wanordelijke stukjes herinnering

Merette Uiterwaal "Vanwege mijn kleurenblindheid bekijk ik de wereld letterlijk op een andere manier. Met mijn verstilde landschappen onderzoek ik de dynamiek van de landschappen om ons heen, dit resulteert in surrealistische foto’s waarbij de toeschouwer wordt uitgedaagd om op een andere manier naar het alledaagse te kijken. Dit specifieke landschap is geschoten bij Wijk aan Zee en toont het strand, de zee en een inkomende storm."
Nog 24 werken beschikbaar

day 29 - Sunday - 12 april 2020

Merette Uiterwaal "Vanaf de eerste dag van de lockdown in maart 2020 begon ik met het documenteren van ons alledaagse leven in deze gekke periode. De serie waarin dit werk zich bevind (56 days in isolation) onderzoekt het gevoel van geïsoleerd zijn van vrienden, familie en werk. Dit werk - geschoten op zondag 12 april 2020 - toont een kleurrijke bloem in beweging. Onrust en schoonheid tegelijkertijd. Het werk is ook gepubliceerd in de publicatie van Fresh Eyes 2021."
Nog 25 werken beschikbaar

Merette Uiterwaal

Merette Uiterwaal (1990, Amsterdam Zuid-Oost) is als fotograaf geïnteresseerd in de eenvoud van het alledaagse leven. Vanwege haar kleurenblindheid bekijkt ze de wereld dan ook op een andere manier. Haar verstilde portretten onderzoeken de dynamiek van de landschappen en objecten om ons heen. Dit resulteert in surrealistische foto’s waarbij de toeschouwer wordt uitgedaagd om op een andere manier naar het alledaagse te kijken. Momenteel woont en werkt Merette in Zaandam, Nederland.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie