get_field('vimeo_code');

Ontdek alle werken

Wanneer is iets een werk voor de heartgallery? Dat is heel eenvoudig: als een kunstenaar zich verbonden voelt met Aidsfonds en bereid is werk ter beschikking te stellen. Natuurlijk kijken we vervolgens of het werk een aanvulling is op het assortiment, maar de betrokkenheid van de kunstenaar is de basis. Kunst voor liefde. Veel kijkplezier!

Alle kunstwerken
Filter op kunstenaar

Tinnitus

Jelle Rietveld "Emoties, gedachten en prikkels uit het dagelijks leven zijn de essentie van mijn werk. Deze maak ik met mijn fotografie abstract. Waardoor de gedachte, het gevoel, een idee naar voren komen, maar het beeld aanvankelijk vervreemdt, tot nadenken stemt, je naar binnen laat keren, in ieder geval vraagt om steeds opnieuw bekeken te worden. Ik bouw kleine installaties van diverse materialen. En componeer daarbij met kleur, structuur, lijnen, licht en schaduw, om de kern van de emoties en prikkels te verbeelden. Pas bij een tweede of derde blik op mijn werk zie je soms pas dat je naar een foto kijkt. Een foto van de diepere werkelijkheid, niet van de oppervlakkige realiteit."
Nog 14 werken beschikbaar

Jelle Rietveld

Jelle Rietveld (Amsterdam, 1981) studeerde in 2016 cum laude af aan de Fotoacademie van Amsterdam en was New Dutch Photography Talent in 2017. Zijn fotografie is een spel van kleuren en lijnen, van licht en schaduw. Het zijn bouwwerken; psychologische processen waarin vorm wordt gegeven aan onderbelichte emoties en prikkels. Rietveld construeert en abstraheert. Hij verstoort gevoelens van herkenning en daagt de beschouwer uit de rationaliteit los te laten. Rietveld woont en werkt in Amsterdam.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie