get_field('vimeo_code');

Ontdek alle werken

Wanneer is iets een werk voor de heartgallery? Dat is heel eenvoudig: als een kunstenaar zich verbonden voelt met Aidsfonds en bereid is werk ter beschikking te stellen. Natuurlijk kijken we vervolgens of het werk een aanvulling is op het assortiment, maar de betrokkenheid van de kunstenaar is de basis. Kunst voor liefde. Veel kijkplezier!

Alle kunstwerken
Filter op kunstenaar

Spain

Eli Dijkers Na jaren in verre landen als India en China te hebben gewerkt, heeft Eli Dijkers zijn werk terug opgepakt in Europa. Eli: "Door me te concentreren op mijn eigen continent, kan ik de culturele achtergrond begrijpen en contact maken met de mensen die ik fotografeer."
Nog 25 werken beschikbaar

Biàn

Eli Dijkers Eli: "Biàn (verandering) is overal in China. Steden lijken onvermoeibaar hun eigen geschiedenis te verslinden. Als de bulldozers hun werk hebben gedaan en het beton is gestort, zien we mensen ronddwalen in een nieuwe stedelijke omgeving: uniforme hoogbouw, glimmende auto's en de onbekende gezichten van de onophoudelijke toestroom van mensen die hun geluk zoeken in de stad.

Deelnemen aan de verandering of verdwijnen, dat is de keuze waar de bevolking van het moderne China voor staat. Toch zijn er onzichtbare draden die de inwoners van de stad verbinden met 5000 jaar geschiedenis. Af en toe duikt deze verborgen kaart van het verleden weer op. Het leidt de weg door tijden van onzekerheid en kansen."
Nog 25 werken beschikbaar

Eli Dijkers

Eli Dijkers (1978) is geboren en getogen in Nederland. Hij studeerde in 2012 af aan de Academie voor Fotografie in Rotterdam, na te zijn gepromoveerd in de farmacie, nucleaire geneeskunde en oncologie. Sindsdien heeft hij vele erkenningen ontvangen voor zijn fotografische werk, waaronder meerdere eervolle vermeldingen bij de Black & White Spider Awards, een Commended Fotograaf bij de Sony World Photography Awards en verschillende eervolle vermeldingen bij de Monochrome Awards.

Eli studeerde af aan de Academie voor Fotografie met zijn interpretatie van de stad waar hij woont, Rotterdam, getiteld Temporal Existence. Na zijn afstuderen was hij een van de 12 fotografen die waren geselecteerd om de stad Rotterdam te documenteren. Daarnaast is hij auteur van het in eigen beheer uitgegeven boek Enigma, een confronterende reeks beelden over het dagelijkse leven in de straten van India. Eli’s werk is uitgebreid geëxposeerd in binnen- en buitenland. Zijn werk wordt tentoongesteld in China, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Griekenland, Denemarken, Duitsland, Slowakije en Frankrijk.

Heartgallery gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie